Jasper

“De band met mijn collega's is voor mij net zo belangrijk als mijn job, misschien zelfs belangrijker”

Jasper Smet
Jasper
Senior web developer

Als kind droomde hij ervan ‘uitvinder’ te worden … en dat is hij eigenlijk ook geworden, zij het op zijn eigen manier. Het is immers door zijn fascinatie voor de creaties van zijn vader, een beeldend kunstenaar, dat hij zijn passie voor visuele beelden heeft ontwikkeld. Het verschil? Hij koos de digitale wereld, leerde zichzelf programmeren en creëert vandaag de meest fantastische websites en applicaties. Maak kennis met Jasper Smet, developer in hart en nieren.  

Jasper werkt al bijna 25 jaar in de wereld van development en rijdt op niet-thuiswerkdagen met plezier meer dan 100 kilometer heen en terug voor zijn job bij All Colors. Elektrisch off course. 

“Als mensen me vragen wat ik doe, vertel ik meestal dat ik me amuseer met het maken van websites. Natuurlijk is het veel complexer dan dat, maar dat woordje ‘amuseren’ is belangrijk voor mij. Ik hecht heel veel waarde aan mijn job én aan de band met de collega’s. Misschien is dat laatste zelfs nog belangrijker. De ontspannen sfeer, de humor, de pizza-vrijdagen, de discussies over de nieuwste online games. We nemen onszelf niet te serieus, maar het resultaat ligt er wel altijd, zelfs binnen soms heel strakke deadlines. Dit zorgt echt voor een ‘work hard, play hard’ mentaliteit en brengt gewoon het beste in ons naar boven. Meer nog, het brengt ons ook na de werkuren bij elkaar. Dan gaan we met een handvol collega’s online gamen.”

Over brillen en hiken

Mocht je bij een developer trouwens al een bepaald beeld hebben, dan zal Jasper daar wellicht niet aan voldoen. Tuurlijk is hij technisch sterk, een expert in zijn vak, een krak in analytisch denken en bekijkt hij alles met een bits en bytes-bril op. Maar Jasper gebruikt zijn kennis en ervaring ook om actief mee te denken vanuit klantenperspectief, heeft aandacht voor details en ruilt zijn scherm regelmatig in voor een lange hike in de natuur. 

“Wat ik in de loop der jaren heb geleerd, is om meer met een commerciële bril naar de dingen te kijken, na te denken over wat het beste is voor onze klanten. Ik wil niet diegene zijn die enkel uitvoert wat me wordt opgedragen, ik wil daar zelf ook kritisch over nagedacht hebben, ik wil advies geven vanuit mijn jarenlange ervaring. Believe me, het resultaat kan soms totaal anders zijn dan de initiële opdracht. Bij All Colors vertelt niemand je wat je moet doen. Het tonen van initiatief, interesse hebben in wat je doet en het ook gewoon doen, dat is belangrijk.”

Roots in Sinnekloas

Om de goede sfeer in het team te versterken, staat er bij All Colors regelmatig een teambuildingactiviteit op de planning. Jasper herinnert zich vooral de 'workation' naar Nice in Zuid-Frankrijk, van een paar jaar geleden. “Dat was een onvergetelijke ervaring. Als je alles even achterlaat, leer je elkaar beter kennen en waarderen. Dat is natuurlijk heel leuk, maar het helpt ook enorm in onze dagdagelijkse manier van samenwerken. ”

En als je Jasper vraagt naar zijn favoriete werkplek, dan is dat het kantoor in Temse. “De reden? Simpel! Ik kom oorspronkelijk uit Sint-Niklaas en heb daarmee toch ’t gevoel nog een beetje verbonden te blijven met ’t Waasland (lees: Woaslangd). Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom ik me op deze werkplek het meeste ‘thuis’ voel. Of wacht, dat komt natuurlijk ook door de collega’s (lacht).”.

Cases in the spotlight

Salesforce

Retro perstrip met journalisten naar klanten van Salesforce

Visma

Awareness-campagne tijdens Tour de France

Cricut

Een betoverend netwerkevent met influencers

Hoe overtuig je 15 ervaren kapiteins van de juiste koers?